Baking for Better Health

Aktív szerepvállalás a közegészség javítása terén

Az emberek egészségének alapvető tényezői a táplálkozás és az elfogyasztott élelmiszerek minősége, különösen a kenyér, amely évezredek óta az emberiség történetének részét képezi. Létfontosságú szerepet játszik mindennapi életünkben, emellett a kultúra, a történelem, az éhség, a gazdagság, a háború és a béke szimbóluma. A pékáruk kulcsfontosságúak voltak az emberi túléléshez, számos kultúrában alapvető élelmiszer, sőt, még fizetőeszközként is használták őket.

 

 


A fogyasztók közel fele törekszik arra, hogy az egészség és a jó közérzet optimalizálása érdekében több rostot és teljes kiőrlésű gabonát fogyasszon, valamint csökkentse a kalória-, cukor- és sóbevitelt.*

Fokozódó kihívások

Az élelmiszerek ipari termelése, a gyors urbanizáció és a változó életmód átalakítja a táplálkozási szokásokat. Az emberek világszerte hajlamosak arra, hogy több telített zsírt, cukrot és sót fogyasszanak, mint amennyit a táplálkozási javaslatok írnak elő.

Ugyanakkor, ahogy az étkezési szokások változnak, az emberek kevesebb gyümölcsöt, zöldséget és kevesebb élelmi rostot, például teljes kiőrlésű gabonát fogyasztanak, amelyek az egészséges táplálkozás kulcsfontosságú elemei.

A , a cukor és a zsír egyéb táplálkozási tényezők, amelyek hozzájárulnak az életmóddal összefüggő betegségek, például az elhízás és a cukorbetegség által okozott terhekhez, amelyek egyre növekszik – és ezeket csökkenteni kell.

Egy DALY egy elvesztett egészséges életévnek felel meg.

 

 

A fogyasztók által legfontosabbnak vélt táplálkozási tényezők közül a rostok és a teljes kiőrlésű gabonafélék állnak az élmezőnyben*.

Egészséghez fűződő célkitűzéseink

A Lantmännen Unibake céljául tűzte ki, hogy 2030-ig több mint kétszeresére növeli az egészségesebb termékek mennyiségét, ezzel pozitív hatást gyakorolva a közegészségügyre.

Kötelezettségvállalásaink a következők:

  • Kenyereink és fast food alapjaink 100%-a legalább 3% rostot, a búzalisztből készült kenyerek 30%-a pedig legalább 6% rostot tartalmaz.
  • A búza- és rozskenyereinkben lévő gabonafélék 33%-a teljes kiőrlésű.
  • 10%-kal csökkentett átlagos sótartalom a búzalisztből készült kenyereinkben, rozskenyereinkben és fast food alapjainkban.
  • Péksüteményeink 40%-a legfeljebb 250 kalóriát tartalmazhat adagonként.

 


A fogyasztók több mint 90%-a fordít legalább bizonyos mértékig figyelmet a fizikai fittségére és egészségére. Az egészség és a táplálkozás jelentős hatást gyakorol az emberek élelmiszer- és italválasztására. *

Élen járunk az élelmiszerbiztonság és minőség terén

A minőségügyi és biztonsági alapelveink mindig is vállalkozásunk egyik legfontosabb alappilléreként szolgáltak. Elkötelezettségünket a következetesség, a folyamatos fejlesztés és a vevői elégedettség iránti törekvéseink támasztják alá, hiszen ez fontos ahhoz, hogy rugalmas és fenntartható üzleti teljesítményt tudjunk felmutatni. Rendkívül érzékeny termékekkel foglalkozunk, így csak olyan beszállítókkal és alvállalkozókkal dolgozunk együtt, akik garantálni tudják a kiemelten magas szintű élelmiszerbiztonságot.

Olvass tovább!