Hírek & Média

SIRHA 2022

A Sirha Budapest, közép-kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása idén március 22 és 24. között került megrendezésre a Hungexpo Kongresszusi és Kiállítási Központban, melyen vállalatunk, a Lantmännen Unibake Magyarország Zrt. is képviseltette magát sales és marketing csapatával. A szakkiállításon 376 kiállító vett részt 16 országból és 24.000 látogatót vonzott 36 országból. A Hungexpo 3 napról készült összefoglaló-videóját az alábbi linkre kattintva tekintheti meg.

https://www.youtube.com/watch?v=1PXeAnrw35s

Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kíván a Lantmännen Unibake Magyarország Zrt.!

Rózsaszín október. A mellrák elleni küzdelem hónapja.

A hagyományokhoz illően a Lantmännen Unibake 2021-ben is csatlakozott a mellrák elleni küzdelemhez, az októberi "Rózsaszín-szalag Kampányhoz". A Lantmännen Unibake Magyarország Zrt.-nél mi is fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet a szűrővizsgálatok és a megelőzés fontosságára. 

Egészséges, kiegyensúlyozott étrenddel, valamint rendszeres testmozgással, és a dohányzás, illetve túlzott alkoholfogyasztás mellőzésével minimalizálhatjuk a betegség kialakulásának kockázatát, még akkor is, ha fennáll a genetikai hajlam. A mellrák megelőzésének elengedhetetlen része a rendszeres önvizsgálat, és 40 éves kor felett legalább két évenként megismételt mammográfiás vizsgálat, mely hozzájárul a betegség időbeni felismeréséhez. A mellrák korai stádiumában még teljes sikerrel gyógyítható.

Minden nő számít!

15.000.000 lépéssel a beteg gyermekekért

Ügyvezető igazgatónk kezdeményezésére a Lantmännen Unibake Magyarország Zrt. 10 munkatársa március elejétől egy 4 hónapon át tartó jótékonysági lépéskihívásban vett részt. A végső cél a 15 millió lépés közös elérése volt. 

15.978.164 lépéssel a kihívás végül sikeresen zárult. A cél elérése után vállalatunk 500.000 forinttal támogatta a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítványt. Bízunk benne, hogy felajánlásunkkal sok kisgyermek gyógyulásához járulhattunk hozzá. Reméljük, hogy más vállalatok is csatlakoznak hozzánk, hogy egy remek csapatépítő-program keretében segíthessenek másokon!

Kellemes húsvéti ünnepeket kíván a Lantmännen Unibake Magyarország Zrt.!

Kellemes karácsonyi ünnepeket
és boldog új évet kíván a
Lantmännen Unibake Magyarország Zrt.!

Október, a mellrák elleni küzdelem hónapja

Mint minden évben, a Lantmännen idén októberben is csatlakozott a mellrák elleni küzdelemhez. A Lantmännen Csoport tagja, a Bonjour minden megvásárolt "rózsaszín" fahéjas csiga (Rosa Kanelbulle) után támogatja a Mellrák Alapítvány (Bröstcancer Förbundet) Rózsaszín-szalag Kampányát, és az emlőrák kutatását.

Kellemes húsvéti ünnepeket kíván a Lantmännen Unibake Magyarország Zrt.!

Új műanyag-stratégia a Lantmännen-nél

Új stratégiát dolgozott ki a Lantmännen a fenntartható és tudatos műanyagfelhasználás érdekében. Cél, hogy 2030-ra csak fosszíliamentes vagy újrahasznosított műanyagot használjunk a vállalatnál.

Az elmúlt 50 évben az előállított műanyag mennyisége hússzorosára nőtt a korábbihoz képest. A műanyag fontos szerepet játszik a Lantmännen termékeinek csomagolásában, hiszen megvédi a terméket és megnöveli annak minőségmegőrzési idejét, valamint szerepet játszik az élelmiszer-pazarlás megelőzésében. A Lantmännen számára fontos a fenntartható fejlődés. A műanyag kis súlya miatt hatékonyabbá teszi a kevesebb üzemanyaggal történő csomagolóanyag-szállítást, ezáltal csökkenti a szállítás környezetre gyakorolt negatív hatásait. Annak ellenére, hogy számos előnnyel jár, felhasználásukhoz fenntarthatóbb forrásra van szükség.

A fenntarthatóbb műanyagfelhasználás felé

Együttműködéssel és az új stratégiával elérhetjük a fentarthatóbb műanyagfelhasználás érdekében kitűzött célunkat. A terv eléréséhez a Lantmännen egységeinek 2020-tól egyenként 1-1%-kal kell csökkentenie a műanyag-felhasználását. Ezen célkitűzést a műanyag-csomagolóanyag méretének vagy súlyának csökkentésével vagy más, környezetbarátabb csomagolásra történő lecserélésével érhetik el. A 2020-as év folyamán az összes Lantmännen egységben eltávolításra kerülnek az egyszer használatos műanyagok, 2022-re pedig minden Lantmännen egységben 100%-ban újrahasznosíthatónak kell lenniük. Arra törekszünk, hogy 2030-ra csak fosszíliamentes vagy újrahasznosított műanyagokat használjunk.

Kellemes karácsonyi ünnepeket kíván a Lantmännen Unibake Magyarország Zrt.!

Anuga Food Fair Cologne

A kétévente megrendezésre kerülő, idén 100. évfordulóját ünneplő Anuga Food Fair 2019. október 5 és 9 között nyitotta meg kapuit Kölnben, Németországban. Az Anuga átfogó képet ad a globális piacról, bemutatja a világ élelmiszer-gyártóinak teljes spektrumát és az általuk kínált legújabb termékeket.
Az Anuga Food Fair kereskedelemben és vendéglátásban jelen lévő fontosságát bizonyítja, hogy a világ minden tájáról érkező, szám szerint 7590 résztvevő vállalat idén 201 országból 170.000 látogatót vonzott a kiállításra, garantálva ezzel a legnagyobb volumenű kapcsolatteremtő felületet.

Az Anuga Food Fair-en a Lantmännen International képviselte vállalatunkat.

Lantmännen Unibake Magyarország Zrt.

Dombóvári út 27.
1117 Budapest
Magyarország
Tel: +36 1 297 1540